Якщо заслужити його довіру, кіт стане найкращим другом

У сіті поширена думка, що коти люблять лише самі себе. Однак вони є ніжними створіннями, любов до яких треба заслужити.

Як тільки це станеться, тварин почне виявляти вам довіру та обожнювання. Зазвичай коти мало виявляють почуття, але мова їхнього тіла підкаже, чи має тварина якісь почуття до вас.

Як зрозуміти любов кота

Повільне кліпання

Кажуть, що очі – вікна душі. З деякими видами тварин слід уникати зорового контакту, оскільки це може бути витлумачено як агресивність.

Коти, з іншого боку, використовують зоровий контакт зі своїми людьми, щоб показати обожнювання, і часто дивляться прямо в очі лише тим, кому довіряють і кого люблять.

Читайте також: Не будете чхати та чухатися: топ гіпоалергенних порід собак

Вони часто встановлюють зоровий контакт з опущеними повіками й рівномірно, повільно кліпають. Це вважається котячою версією поцілунку, і ви навіть можете спробувати повільно кліпати, щоб висловити свою любов котам.

Тертя головою

Ваша кішка може вдарити вас головою або потертися щоками, щоб висловити свою прихильність. Це соціальна поведінка, яка формується в дитинстві через биття головою інших кошенят і їхніх матерів.

Часто це спроба позначити вас своїм запахом, щоб назвати вас своєю власністю. Це допомагає котам згуртуватися і пропонується їхнім людям висловити любов.

Грумінг

Кішки доглядають один за одним, щоб виявити прихильність, і ця поведінка пошириться на людей, коли вибудується довіра. Кішки часто вилизують своїх людей або дозволяють їм їх вичісувати.

Вилизування схоже на грумінг, який вони виконували б над своїми котячими друзями, і дозволяє мітити один одного. Грумінг створює зв’язок між котом і людиною.

Розминання

Кішки зазвичай розминають передніми лапами. Це поведінка, яка починається з дитинства кошенят і пов’язана з вигодовуванням матері. Вважається, що розминання приносить комфорт і, можливо, ендорфіни в мозок після припинення годування.

Розслаблені коти, які місять, виявляють задоволення. Вони часто мнуть лапами тих, кого люблять

Показують живіт

Це часто вважається основним знаком довіри до кота. Кішки лягають на спину і показують живіт лише тоді, коли вони перебувають у найбільш розслабленому стані.

Однак це не запрошення погладити чи потерти живіт вашого кота! Вони просто повідомляють, що почуваються комфортно та безпечно, щоб відкрити одну з найбільш вразливих частин свого тіла. Якщо ви підете на тертя живота, будьте обережні, оскільки ваша кішка може у відповідь укусити або подряпати.

Нявкання

Коти часто видають нам коротке, тихе нявкання, коли ми говоримо з ними повільно й тихо, і вони відчувають себе комфортно. Якщо нявкання стає довшим і протяжним або перетворюється на шипіння, то це ознака того, що ваше кошеня мало спілкування.

Муркотіння

Кішки часто муркочуть, щоб показати задоволення, коли вони відпочивають біля вас або коли ви їх гладите.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦