Молочні продукти продовжують дорожчати

Ціни на молоко та молочні продукти в Україні на початку листопада в середньому зросли на 68 копійок. Виробники молочки були змушені переглянути “тарифи”.

За даними Асоціації виробників молока, середня закупівельна вартість молока екстра ґатунку становила 13,78 грн/кг без ПДВ. У порівнянні з жовтнем ціни зросли на 84 копійки.

Середня ціна на молоко першого ґатунку становила 12,75 грн/кг (без ПДВ). Зростання становило 36 копійок.

Читайте також: В Україні різко здорожчав популярний овоч

На думку аналітика Асоціації виробників молока Георгія Кухалейшвілі, закупівельні ціни підвищуються вимушено, бо на внутрішньому ринку поглядається нестача молочної сировини.

Тому, зауважив він, переробним підприємствам доводиться конкурувати за сировину й купувати її у фермерів, які, своєю чергою, пропонують вищу ціну.

Крім того, на вартість молочних продуктів впливають: зростання цін на логістичні послуги, корми та інші закупівельні інгредієнти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦