У Міністерстві охорони здоров’я не виключають повернення карантинних обмежень під час зимового періоду.

Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю РБК-Україна. За його словами, оскільки від осені в країні зростає кількість хворих на ГРВІ, грип.

Раніше ми розповідали, що паразитарна хвороба поширюється Америкою.

Карантин взимку є цілком можливим

коронавірус

Заступник очільника МОЗ Ігор Кузін заявив, тенденція свідчить про підвищення рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип вже від кінця вересня та початку жовтня. Особливе загострення – зимовий період. Така ситуація була і в “доковідний” час в Україні.

За його словами, локальні протиепідемічні заходи застосовуються у тому випадку, якщо є перевищення епідемічного порогу, тобто рівня захворювання в певному регіоні, на певній території.

Які протиепідемічні заходи можуть запровадити

Коронавірус в Україні

Кузін зауважив, що локальні протиепідемічні заходи передбачають закриття шкіл, коли на два тижні дітей відправляють додому. Здебільшого це допомагає зменшити саме рівень інфікування підлітків, дітей, оскільки в колективах вірус поширюється швидше.

Як відомо, COVID-19 прибрали зі списку особливо небезпечних інфекційних захворювань, але норма про загальний карантин все ще працює. Якщо перевищується епідемічний поріг, то місцева влада має право на введення спецзаходів, тобто карантину.

Крім цього, може бути зобов’язати носити захисні маски у громадських місцях, обмежувати торгівлю, або ж інші протиепідемічні заходи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦