Вони відзначаються високою якістю знімання, цікавим сюжетом і перевершеною акторською грою

Після здобуття Україною незалежності в 1991 році розпочався новий етап розвитку української телевізійної індустрії. З того часу було створено безліч якісних українських серіалів, які отримали широке визнання не лише в Україні, а й за її межами.

Пропонуємо дізнатися про топ-5 серіалів, що відзначаються високою якістю знімання, цікавим сюжетом і перевершеною акторською грою.

Якщо ви шукаєте цікавий серіал, який варто подивитися, то ось і список найкращих:

Леся і Рома (2019)

У ньому головні ролі зіграли Ірма Вітовська, Дмитро Лаленков, Кирило Бін, Наталя Калатай, Іванна Сахно, Лев Сомов, Валентин Томусяк, Андрій Дебрін, Назар Задніпровський, Тамара Яценко.

Він розповідає про історію кохання двох молодих людей, Лесі й Роми. Вони з різних світів, але їхня любов долає всі перешкоди. Серіал дуже романтичний і водночас драматичний. Він обов’язково сподобається всім любителям любовних історій.

Слуга народу (2015-2021)

Головну роль у ньому виконав майбутній президент Володимир Зеленський. І це не випадковість, адже сам серіал по суті виконав роль передвиборчої кампанії Зеленського та його партії “Слуга народу”.

Критика влади, політична сатира та трансляція популістичних ідей зробили серіал не просто розважальним контентом, а і доволі унікальним явищем у сучасній політології.

Серіал перекладено англійською і його транслює навіть популярний у світі стрімінговий сервіс Нетфлікс. Таким чином на фоні всесвітньої цікавості до України через війну, люди в усіх куточках світу можуть побачити нашого президента не лише у його політичній ролі, а й у ролі актора.

Читайте також: П’ять мультфільмів, які обов’язково треба подивитися разом з дітьми

І будуть люди (2019)

Історична мелодрама, що розповідає про життя українського народу в ХХ столітті. Серіал дуже реалістичний і показує всі важкі випробування, які пережили українці. Він знятий за мотивами однойменного історичного роману Анатолія Дімарова. Тут – про війну, Голодомор, про революцію та період радянщини.

Акторський склад доволі зірковий: Катерина Григоренко, Остап Дзядек, Акмал Гурезов,
Віктор Жданов, Олена Борозенець, Костянтин Темляк та ін.

Козаки. Абсолютно брехлива історія (2016-2019)

Цей серіал є пародією на історичні стрічки. Він розповідає про пригоди козака Шельменко, який мав викупити з полону матір, обікрав царя, здобув магічний артефакт, загубив його та потрапив до козацького куреня.

Ця пригодницька комедія увійшла у шорт-лист Promax Global та національної кінопремії “Золота дзиґа”. Серіал став першим з українських багатосерійних стрічок, який показали у кінотеатрі.

Ролі зіграли: Юрій Дяк, Андрій Ісаєнко, Міла Сивацька, Михайло Гаврилов, Руснак Лариса, Остап Ступка, Піскунов Олександр.

Спіймати Кайдаша (2019)

Український телесеріал 2020 року, заснований на повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

Якщо у повісті йшлося про життя української родини Кайдашів у 19 столітті, то серіал, як і вистава-попередниця у Дикому театрі “Кайдаші 2.0” описує життя Кайдашів так, якби воно відбувалось у сучасному українському селі з 2005 по 2014 роки.

У ролях:
Ірина Мак — Маруся Кайдашиха
Віктор Жданов — Омелько Кайдаш
Григорій Бакланов — Лаврін Кайдаш
Дарина Федина — Мелашка Кайдашиха
Тарас Цимбалюк — Карпо Кайдаш
Антоніна Хижняк — Мотря Кайдашиха

Сценаристкою та продюсеркою проєкту стала Наталка Ворожбит, яка і була авторкою театральної постанови у “Дикому театрі”.

Серіал отримав високу оцінку критиків і глядачів. Він був номінований на премію «Телетріумф» у категоріях «Найкращий телесеріал» та «Найкраща жіноча роль» (Ірина Мельник).

Ці серіали демонструють широкий спектр тем і жанрів, і вони стали важливим внеском у українську культуру. Вони стали популярними не лише в Україні, а й за її межами, допомігши Україні заявити про себе як про країну з потужною телевізійною індустрією.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦