В Україні активізувалися “свахи”, які пропонують військовозобов’язаним чоловікам укласти шлюб з жінками з інвалідністю.

Через посилення мобілізації набирають обертів фіктивні шлюби. Як зазначає адвокат Андрій Межирицький у коментарі ТСН.ua, дуже важко довести, що справді шлюб несправжній.

Раніше ми писали, що не так з мобілізацією в Україні та як це виправити.

Чому військовозобов’язані одружуються з жінками, які мають інвалідність

Законодавство України дозволяє виїзд за кордон чоловікам, якщо вони супроводжують дружину з інвалідністю. Такою умовою вже більш як рік користують в Україні, а жінки не проти вийти заміж, але тільки за гроші.

Під час війни фіктивні шлюби – стали прибутковим бізнесом, а в соцмережах “торгують” жінками.

Військовозобов'язані чоловіки укладають фіктивні шлюби - Посередниця пропонує бажаючим жінок з інвалідністю оптом

Соцмережі для пошуку клієнтів для одруження

Одна онлайн-спільнота з 2,5 тис. учасників публікує подібні оголошення. Проте там не тільки жінки з інвалідністю готові укласти шлюб за винагороду, але матері-одиначки. Така послуга зовсім не дешева і коштує 3000-6500 доларів.

Також в оголошеннях пропонують навіть родичів як винагороду або пропонують бартер. Один з учасників шукає чоловіка, з яким обміняється сестрою, але за це хоче жінку з інвалідністю.

Як свідчить статистика однієї з таких інтернет-спільнот, зараз ця група в соцмережі налічує вже 2,5 тисячі учасників.

Як виявилось, в цих спільнотах учасниками тепер є не тільки жінки, які мають інвалідність, а й матері-одиначки. Вони також пропонують свої послуги.

Свої послуги, які межують з нелегальністю, жінки оцінюють від 3 тис. доларів до 6500 доларів.

Серед оголошень є і такі, автори яких пропонують в якості винагороди… своїх родичів. Так один з учасників спільноти написав, що шукає охочого, з яким готовий обмінятися сестрою. Як винагороду для себе просить жінку з інвалідністю.

Адвокат прокоментував фіктивні шлюби в Україні

За словами Андрія Межирицького, фіктивність шлюбу встановлюється тільки судом. Його можна розкрити у разі добровільного зізнання однієї зі сторін. Якщо чоловік та дружина стверджують, що шлюб – реальний, хоч і супутні обставини вказують про інше, то це все одно не доводить фіктивність.

Адвокат зауважив, що фіктивний шлюб – складна категорія для доказування. Проте будь-яке укладання шлюбу тягне за собою обов’язки та право на спільне майно.

Межирицький переконаний, що ця сфера послуг і надалі процвітатиме, хоч і з цим борються.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦