Спробуйте проекспериментувати та приготувати ніжний кремовий суп Waterzooi

Цей рецепт родом з Бельгії і йому сотні років, пише Shuba. Цю страву найкраще смакувати у холодні місяці, коли за вікном низька температура, дощ або сніг.

Раніше ми розповідали про новий спосіб смаження яєшні, у який ви закохаєтеся.

Історія бельгійського супу Waterzooi

Рецепт курячого супу з’явився на початку 18 століття у Фландрії – області, що розташовується на північному заході Європи.

У фландрійському місті Ганд був великий млин біля річки Еско, який від сходу сонця до пізньої ночі зерно перетворював на борошно. Багато зерна опинилося у воді і через це там було багато різної риби. Звісно, рибалки не упустили такої можливості: ловили рибу та готували різноманітними способами. Так і з’явився суп рибний суп Waterzooi, що дослівно означає “кипляча вода”. Коли ж риба стала не такою доступною, почали додавати і м’ясо.

Читайте також: Як зрозуміти, що ви їсте занадто багато цукру: 7 важливих ознак

Як приготувати бельгійський курячий суп

Курячий суп з Бельгії

  1. Очистьте 2 жовтих ріпчастих цибулі, 2 моркви, 2 стебла селери. Ці овочі треба подрібнити та покласти обсмажувати на розтопленому вершковому маслі (2 ст. ложки) у велику каструлю. Помішуйте регулярно, щоб інгредієнти не пригоріли. Додайте бульйон, щоб він покрив овочі. Суміш доведіть до кипіння.
  2. Вам потрібно 8 штук курячого філе, яке наріжте на 1,5 см. Додайте до овочів, накрийте кришкою та варіть, щоб м’ясо підготувалося. Далі вийміть курку в окрему миску та накрийте фольгою для збереження тепла.
  3. Збийте склянку вершків 33% з 2 столовими ложками кукурудзяного крохмалю, яєчний жовток. Зробіть це в окремій мисці, отриману суміш додайте в овочі, усе перемішайте. Додайте ще бульйону.
  4. Курку знову покладіть в каструлю, додайте спеції до свого смаку, доведіть до легенького кипіння, посоліть, проваріть ще 2-3 хвилини. Суп має настоюватися 10 хвилин під кришкою.
  5. Подавайте страву зі свіжою зеленню та хлібом, або грінками.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦