Стартувала процедура конфіскації активів російської ГМС

Україна розпочала процедуру конфіскації активів російської ГМС. Міністерство юстиції повідомило про запуск процедури конфіскації активів “Гідромашсервіс”, яка володіє низкою машинобудівних заводів у місті Суми.

Основні власники структури ГМС:

  • Герман Цой, громадянин Російської Федерації.
  • Володимир Лук’яненко, український бізнесмен.
  • Володимир Лук’яненко (син), громадянин Росії.

Подача позову до ВАКС

Міністерство юстиції України подало позов до Верховного адміністративного суду з метою застосування санкцій, передбачених законом України про санкції. Санкція передбачає стягнення доходів у державний бюджет.

Вплив бізнесменів на діяльність підприємств ГМС

За даними Мін’юсту, вищезгадані бізнесмени впливають на діяльність підприємств, що входять до ГМС, які виробляють помпове обладнання для нафтогазового комплексу, енергетики, житлово-комунального та водного господарства, як на території України, так і на території Росії.

Вони також сприяють постачанню засобів та знарядь для ремонту російської військової та спеціальної техніки і сплачують податки до бюджету Росії, чим сприяють діяльності військово-промислового комплексу Росії.

Читайте також: Українців можуть змусити доплатити десятки тисяч гривень за газ

Треті сторони в справі

На стороні відповідача вказано три десятки юридичних та фізичних осіб, включаючи:

  • Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування “НасосЕнергомаш” (номінальний власник – Naftech Pump Ltd).
  • Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання (колишній завод ім. Фрунзе, номінальний власник – Repenio Holding Limited).
  • Завод обважнених бурильних та ведучих труб (номінальний власник – Alveron Holding Limited).
    СМНВО-Інжиніринг (номінальний власник – Repenio Holding Limited).
  • Консорціум “Атоммашпроєкт”.
  • Готельний комплекс “Ювілейний”.

Інші активи під санкціями

Решта активів ГМС: АТ “Гідромашсервіс”, ТОВ “Компанія з управління майновим комплексом”, ТОВ “Стандартінвест-Південь”, ТОВ “Терра Україна”, ТОВ “Югсевморсервіс”, ТОВ “Фірма Олтрі лтд”, ТОВ “Фрунзе-профіль”, ТОВ “Маш – Сервіс”, ТОВ “Градовіт-XXI”, ТОВ “СВС”, ТОВ “Фрунзе-Ювілейна”, ТОВ “Суми-Електрод”, ТОВ “Веселе”, ТОВ “Техногаз-С”, ТОВ “Котельня північного промислового вузла”, ТОВ “Кусум Фарм”, АТ “Науково-дослідний і проєктно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування, Torberg Beteiligungen ag.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦