Як відомо, пенсіонери мають право на отримання субсидії для оплати житлово-комунальних послуг.

У Пенсійному фонді України повідомили, що пенсійна виплата обов’язково враховується для призначення інших пільг, зокрема субсидії, або ж доходи, як-от вклади в банків, чи дороговартісні покупки.

Раніше ми писали, що українців можуть змусити доплатити десятки тисяч гривень за газ.

Субсидія для пенсіонерів – які умови

пенсія

Умови отримання субсидії для всіх спільні, зокрема й для пенсіонерів. Якщо оформлювати субсидію на поточний опалювальний період, то розмір пенсії, отриманої у серпні, впливає на суму допомоги.

Якщо ж пенсіонер в серпні ще отримував виплат або ж оформлює заяву на отримання субсидії після 30 листопада, то враховуватимуть в дохід виплату за попередній місяць перед тим, як було подано заяву.

Якщо у житлі прописаний не тільки пенсіонер

Умови отримання пенсії

Якщо у домогосподарстві прописаний ще хтось, окрім пенсіонера, то до заява та декларації треба додати інші документи для підтвердження. Якщо ці люди не мешкають тут, то вам потрібні документи про навчання, роботу, оплату оренди, які б підтвердили проживання в іншому місці.

Якщо пенсіонер вирішив приховати інформацію про інших людей, які мешкають з ним, то питання виплату субсидії буде під питанням.

Крім цього, субсидію можуть скасувати, якщо у домогосподарства є борги за комуналку більш ніж 680 гривень. Вам потрібно або погасити, або реструктуризувати борг. Окремо треба розглядати ситуацію, якщо тривають суди.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦