Армія Ізраїлю готова нищити ХАМАС, поки він не припинить існувати

Ізраїльські військові попередили, що повітряні сили країни можуть «досягти будь-якої точки Близького Сходу».

Ця заява прозвучала від начальника штабу збройних сил Ізраїлю Герці Галеві під час візиту на 140 ізраїльську авіабазу Неватім. Там він інспектував авіапарк винищувачів-бомбардувальників п’ятого покоління F-35I, передає The Times of Israel.

“Ця авіаційна база знає, як дістатися до будь-якої точки Близького Сходу”, – сказав він.

Галеві пояснив, що Ізраїль продовжує стикатися зі зростальним тиском щодо операції в Секторі Гази.

“Ми вже місяць у війні, завдаючи удару по ХАМАС дуже, дуже сильно, завдаючи удару по керівництву ХАМАС, завдаючи ударів по командирах, завдаючи ударів по терористах, знищуючи інфраструктуру ХАМАС в Газі, і ми також постійно готові діяти на інших територіях», — сказав він.

Раніше повідомлялося, що Армія оборони Ізраїлю просунулася приблизно на чотири милі вглиб сектора Газа з північного заходу і зі сходу на південь від міста Газа, саме місто фактично відрізане військовими Ізраїлю від решти сектора.

Нагадаємо, атака ХАМАС спровокувала посилення санкцій США проти Ірану. Також це загрожує підірвати зусилля покращення відносин між Ізраїлем та Саудівською Аравією, а ще — посилити конфлікт між Сектором Гази та Ізраїлем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦