Офіційна версія відрізняється від інформації головкома

У селі Чайки у Київській області у свій день народження загинув помічник головнокомандувача Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. Йому було 39 років.

Версія Залужного

Валерій Залужний заявив, що в одному з подарунків спрацював вибуховий пристрій. “В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині”, – написав він у Телеграм-каналі.

ЗМІ з посиланням на слова дружини Частякова повідомляли, що вибухнула граната DM51, яка була у подарунковому пакеті. Дружин загиблого сказала, що чоловік прийшов з подарунками на день народження. При відкритті одного з них стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками.

Офіційна версія

За даними слідства, майор Геннадій Частяков висмикнув кільце на гранаті, спровокувавши трагічний вибух. У його квартирі поліція виявила ще 5 нерозірваних гранат, які будуть направлені на експертизу.

Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що майор повернувся з роботи додому з подарунками від колег та почав їх розпаковувати. Коли він відкрив ящик з гранатами, то дістав один боєприпас й показав 13-річному синові.

“Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух”, – написав він.

Клименко додав, що правоохоронці вже знайшли колегу Частякова, який подарував йому цей ящик з гранатами західного зразка. Чоловік є військовослужбовцем.

Смертельний подарунок від колеги

Як пишуть ЗМІ, подарунок, який містив гранати та пляшку віскі, був вручений майору Частякову одним із колег, полковником Тімченком. Він залишив собі дві гранати, які входили до подарунка.

Раніше: У Путіна прокоментували статтю Залужного

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦