Процес зціджування макаронних виробів може бути безпечнішим

Коли ми варимо макарони, то після приготування зливаємо їх разом з водою у друшляк та перекидаємо назад в каструлю, коли вода стече.

Зазвичай друшляк ставиться на дно раковини, а потім у нього виливають окріп з каструлі та висипають макарони.

А от у соцмережах кажуть, що ці дії мають бути геть іншими. Користувачка TikTok під ніком @athomewithshannon показала відео, як насправді треба користуватися друшляком. “Як я міг цього не усвідомлювати раніше?”, – коментують це відео фоловери блогерки.

Читайте також: Як вибрати якісного оселедця та не прогадати

Її хитрість у наступному: замість того, щоб викидати все, що в каструлі на друшляк, поставте друшляк усередину каструлі, зверху на їжу. Потім притисніть краї друшляка до країв каструлі. Будьте особливо обережні, якщо каструля все ще гаряча, і використовуйте рушник, аби не обпекти руки. Потім потрібно просто злити воду з макаронів, притримуючи друшляк зверху каструлі.

“Ви не тільки заощаджуєте собі додатковий крок у процесі приготування, але й не турбуєтеся про те, щоб ваша раковина була надзвичайно чистою, перш ніж поставити друшляк на дно раковини. Геніально!”, – вважають підписники блогерки.

Авторка відео зауважила, що якщо ви зливаєте гарячу воду, вам необхідно вжити необхідних заходів, щоб уникнути опіків. Обов’язково надягайте тримачі для каструль, або рушники. Також використовуйте друшляк відповідного розміру для горщика.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦