Богдан Шелудяк майже не ходить та ледь розмовляє

Актор та ведучий популярної програми “Хто зверху” 31-річний Богдан “Буше” Шелудяк поділився зі своїми прихильниками несподіваними новинами щодо свого стану здоров’я.

Невтішний діагноз

Актор повідомив, що у нього діагностували рідкісне захворювання “синдром Гієна-Барре”. Його імунна система організму атакує окремі ділянки периферичної нервової системи. Хоча в більшості випадків ця патологія виліковна, у 30% дорослих хворих резидуальна слабкість може зберігатися приблизно три роки.

В Instagram Богдан Шелудяк опублікував відеозапис, на якому було видно, що йому важко говорити. У записі він звернувся до своїх фанатів і попросив їх бути обережними та турботливими щодо свого здоров’я. Також Богдан розповів, що зараз знаходиться у лікарні, де проходить лікування. Шелудяк каже, що поки що йому не стає легше.

Однак він не втрачає почуття гумору: “Мені підтвердили діагноз «синдром Гієна-Барре». У більшості випадків він виліковний, але поки мій імунітет вбиває мою нервову систему, поступово мене паралізуючи. Так, я теж шокований, бо випадок 1/100.000, а це зайвий раз доказує, що я ще той щасливчик, несіть лотерейний білет”.

Відеозвернення і прохання щодо молитов

Шоумен записав відеозвернення з лікарні, де зазначив, що його фани надсилають йому молитви. Він попросив припинити, жартуючи, що відчуває, ніби його фани “відспівують” його молитвами. Богдан завершив своє звернення, розказавши, що стан його здоров’я не регресу.

Що таке синдром Гієна-Барре

Синдром Гієна-Барре (СГБ) – це рідкісне аутоімунне захворювання, яке вражає периферичну нервову систему. При СГБ імунна система помилково атакує нерви, що може призвести до м’язової слабкості, оніміння та інших симптомів.

СГБ зазвичай починається раптово і прогресує протягом декількох днів або тижнів. Симптоми можуть включати:

  • М’язову слабкість, яка починається в ногах і поширюється на руки та інші частини тіла
  • Оніміння або поколювання в руках, ногах, обличчі або інших частинах тіла
  • Проблеми з диханням або ковтанням
  • Втома та головний біль
  • Проблеми з рівновагою.

У деяких випадках СГБ може бути серйозним і навіть смертельним. Однак у більшості випадків захворювання проходить протягом декількох місяців.

Читайте також: Лобода готова взяти на роботу таксиста з Києва, який потрапив у мовний скандал

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦