Статок Стіва Балмера оцінюється в 115 мільярдів доларів

Колишній помічник Білла Гейтса рухається до вершини списку найбагатших людей світу. Стів Балмер, який впродовж довгих років служив у Microsoft, наближається до рекорду, пише Business Today.

Балмер на п’ятому місці

Стів Балмер вперше потрапив на п’яте місце в рейтингу Bloomberg Billionaires Index. Його статки зросли до майже 115 мільярдів доларів, збільшившись на приблизно 29 мільярдів доларів протягом цього року.

Перегони з Біллом Гейтсом

Стів Балмер зараз займає четверте місце у рейтингу, обігнавши Ларрі Еллісона, Уоррена Баффета, Ларрі Пейджа, Марка Цукерберга і Сергія Бріна. Він поступається лише Біллу Гейтсу, створивши різницю в 6 мільярдів доларів.

Кар’єра Стіва Балмера

Стів Балмер приєднався до Microsoft у 1980 році, почавши як помічник президента. Він прославився як бізнес-менеджер і впродовж кар’єри заробив значну кількість акцій Microsoft.

Багатство Стіва Балмера стрімко зросло у 2023 році завдяки буму в галузі штучного інтелекту та інвестиціям Microsoft в OpenAI. Його акції зросли на 38% за останні 10 місяців, перевищивши очікування.

Аномалія серед багатих

Балмер є “аномалією” серед найбагатших людей світу, оскільки він не є засновником чи нинішнім генеральним директором Microsoft. Його багатство пов’язане з акціями Microsoft, які він зберіг, із якими він зміг нагородити себе протягом багатьох років.

Якщо Стів Балмер зможе обігнати Білла Гейтса за розміром статків, це буде рідкісним випадком, коли колишній співробітник стає багатшим за свого боса та засновника компанії.

Читайте також: Вас це здивує: скільки заробляють працівники Google.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦