Пілотний проєкт протестують на операторах дронів

Пілотну версію смарт-мобілізації планують випробувати в Україні. Вона дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватись.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов’язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися”, – пояснив він.

Федоров пояснив, що завдяки смарт-мобілізації можна буде побачити, скільки українців мобілізуватимуться самостійно, як вони проходитимуть відбір, як вони після цього будуть служити й наскільки будуть мотивовані.

Читайте також: Засудили адміністратора чату, де зливали місця вручення повісток

Він вважає, що онлайн-мобілізація має низку плюсів, зокрема мобілізовані громадяни не повинні йти в військкомат. Також, вони зможуть пройти онлайн-тест, після чого приходять в нормальне приміщення до рекрутера, де їм пояснюють, де вони можуть служити.

Пілотна версія смарт-мобілізації буде запущена в найближчі місяці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦