Все більше шансів на те, що снігу буде мало

Зимовий період 2023-2024 років в Україні очікується менш інтенсивним, а період морозної погоди буде скороченим. Ця тенденція спостерігається вже кілька років і пов’язана з глобальним потеплінням.

Як пояснили синоптикиня Наталія Птуха у коментарі Radio NV, з цієї причини вчені вважають, що зима 2023-2024 років буде теплішою, ніж зазвичай.

Птуха повідомила, що зимовий період 2023-2024 років в Україні очікується менш інтенсивним, а період морозної погоди буде скороченим.

“За інформацією наших кліматологів, є глобальна тенденція до того, що ось цей холодний період в нашому регіоні стає менш інтенсивним, менше період дуже морозної погоди. І в процентному відношенні, звичайно, більше шансів, що зима буде теплою”, – сказала вона.

Раніше ми писали, що може призвести до колапсу людської цивілізації.

Птуха зазначила, що тенденція до потепління зими в Україні спостерігається вже кілька років: “У нас був вересень з рекордно високими значеннями температури. В цілому у нас тривало метеорологічне літо в Україні й в багатьох європейських країнах теж”.

За її словами, синоптики спостерігають, що осінь вже стала рекордно теплою в деяких українських областях.

Вона вважає, що тенденція до потепління зими, швидше за все, буде продовжуватися.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦