Прості рішення, що взимку збережуть тепло

Зниження температури в кімнатах під час холодів може бути не тільки неприємним, але і вплинути на комфорт вашого перебування вдома.

Навіть при наявності енергоефективних склопакетів, часто виникають неприємні протяги й дує з вікон. Для того, щоб уникнути цього, не завжди потрібно включати додаткове опалення. Є прості та доступні способи, що допоможуть підвищити температуру у вашій оселі навіть на 5 градусів. Розглянемо декілька дієвих методів.

Утеплення вхідних дверей

За даними аналітиків, витрата тепла через двері становить близько 15%. Щоб уникнути цього, необхідно відновити щільність прилягання дверей до дверних коробок. Це можна зробити за допомогою монтажної піни, спеціальних рейок для щілин, або виготовивши захисні підкладки, які кладуть під двері для запобігання проходженню холодного повітря.

Утеплення вікон

Щілини у вікнах можуть бути відповідальні за витрату до 25% тепла. Якщо у вас немає встановлених склопакетів, можна використати прості трюки для утеплення. Штори зі щільної тканини та жалюзі, які закриваються на ніч, допоможуть блокувати холодне повітря. Також можна використовувати спеціальні набори для утеплення вікон.

Утеплення стін та підлоги

У панельних будинках до 35% тепла може виходити через зовнішні стіни. Щоб уникнути неприємних духів і протягів, до стін можна приставити меблі та прикріпити картини та гобелени. Також слід утеплити підлогу, використовуючи килими, які не пропускатимуть холодне повітря і дозволять зберегти тепло.

Використання сонячного світла

Денне світло може внести до 3% тепла у вашу квартиру. Розсувайте штори вранці, щоб впустити якнайбільше сонячного світла.

Вентиляція

Вентиляційні отвори можуть втратити до 30% тепла з вашого будинку. Використовуйте картон або дверцята для часткового закриття вентиляційних отворів, що підвищить температуру в кімнаті.

Підвищення ефективності батарей

Від радіаторів виходить до 90% тепла. Щоб підвищити їх ефективність, можна пофарбувати батареї в темний колір, що збільшить їхню тепловіддачу на 10%. Також важливо звільнити простір навколо батарей, протираючи їх від пилу. Додатково, можна встановити тепловідбивний фон між батареєю та стіною, використовуючи фольгу, що підвищить віддачу тепла на 20%.

Про те, скільки доведеться платити за комуналку взимку, читайте тут.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦