Виробники ракет не потрапили під санкції й досі отримують обладнання та компоненти

Після подій, які відбулися 24 лютого 2022 року, більшість російських оборонних підприємств опинилися під дією заходів обмежувального характеру. Санкції, націлені на обмеження доступу до фінансових ресурсів та імпорту, мали на меті обмежити російський військовий комплекс та послабити його здатність до дії.

Виняток для підрядників

Однак, підрядники, які беруть участь у виробництві гіперзвукових ракет “Кинджал”, вдалися до обходу європейських санкцій. Це дає їм можливість імпортувати необхідні товари безпосередньо з країн Європейського Союзу, не виконуючи обмежень, які діють проти інших російських оборонних підприємств, пише The Insider.

Кинджали та Іскандери

Створенням гіперзвукових ракет “Кинджал”, що базуються на технології “Іскандера”, працюють у корпорації “Конструкторське бюро машинобудування” (АТ “НВК “КБМ”). Ця корпорація належить до державної корпорації “Ростех”.

Імпорт компонентів та обладнання

Підрядники, які працюють з “Кинджалами”, імпортують необхідні компоненти та обладнання з різних країн. Зокрема, вони отримують мікросхеми від компаній, таких як Texas Instruments, Analog Devices та Altera через китайську компанію ETC Electronics Limited.

Постачальники з Польщі та Німеччини

Польські компанії відправляють камери тепла та холоду для виробництва “Кинджалів”. Ця ситуація вже привернула увагу польської влади.

З Німеччини постачається важливе обладнання, таке як токарні верстати, кабелі, рушничні свердла та інші інструменти.

А Сергій Пітіков, 64-річний очільник “КБМ”, одержує значний дохід з виробництва ракет. Його діти та онуки проживають у Швеції, а одна з доньок купила собі автомобіль Tesla Model 3 Standard Range Plus.

Важливість ситуації для геополітики

Санкції, призначені для обмеження військових можливостей Росії, викликають серйозні обговорення у світі. Передбачається, що збільшення виробництва російських ракет може призвести до нових атак на енергосистему України восени й взимку.

Ця ситуація змушує країни розглядати ефективність санкцій та їх вплив на геополітичні процеси.

Раніше речник Пентагону підтвердив умови постачання ракет ATACMS Україні та назвав гарантії їхнього використання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦