Туди не беруть військовополонених

У ЗСУ з громадян Російської Федерації сформовано окремий батальйон “Сибір”. У нього можуть потрапити лише “перевірені” особи, що висловили намір воювати проти російських окупаційних військ та боротися проти диктаторського режиму Володимира Путіна.

Російський батальйон в ЗСУ

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на офіційних представників ЗСУ, воїни з “Сибіру” дісталися до України через території інших держав. Це представники етнічних меншин РФ (якути, буряти тощо). Нині вони є частиною регулярної армії України.

Ці бійці перед вступом до батальйону “Сибір” пройшли ретельні перевірки та підписали військовий контракт. Вони отримали також власні позивні. Нині у батальйоні 60 бійців, що добровільного зголосилися воювати проти окупантів з Росії.

Поки вони проходять підготовку, тому у боях проти своїх співгромадян ще не воювали.

Нагадаємо міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що росіянам варто відпочивати в КНДР.

Чому росіяни воюють проти росіян

“Якщо люди хочуть воювати за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму, чому б і ні? Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують Путіна”, – зауважив у коментарі виданню інструктор батальйону “Сибір”.

Один з бійців з позивним “Варган”, що прибув в Україну з Якутії, сказав, що має на меті повалити путінський режим та досягти автономії Якутії.

“Я хочу, щоб Якутія була вільною демократичною країною, це дуже багата країна, але люди такі бідні. Процвітають лише чиновники, які служать Путіну”, – зауважив 29-річний воїн з РФ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦