Має значення не лише колір лаку, а й форма нігтів

Після 40 років шкіра рук стає тонкою та зморшкуватою, тому важливо обирати манікюр, який візуально омолоджує руки.

Фахівці з салонів краси зазначають, що для жінок 40+ краще фарбувати нігті, ніж мати ненафарбований манікюр. Однак деякі відтінки лаку можуть привернути увагу до ознак старіння на ваших руках, а інші можуть мати протилежний ефект, роблячи ваші руки молодшими за лічені хвилини.

Колір має значення

Зазначається, що нюдові та пастельні кольори лише підкреслять ознаки старіння, а от більш яскраві кольори здатні відвернути увагу від шкіри, а зосередити погляд на нігтях.

Експерти зауважують, що для жінок за 40 років ідеально підійдуть помаранчеві або персикові відтінки. Також “омолидити” руки можуть червоні або коралові відтінки.

«Помаранчевий — це молодий, яскравий і бадьорий колір, який допомагає відвернути увагу від ознак старіння рук, таких як пігментні плями, вени та зморшки», — пояснила відома майстриня манікюру Дебора Ліппман. Вона додала, що помаранчеві відтінки лаку підкреслюють природне сяйво шкіри.

Заборонені кольори

Фахівці вважають, що жінках за 50 варто відмовитися від перламутрових лаків. А ще – забути про блакитні та чорні. Зазначається, що ці кольори додають шкірі рук блідості та акцентують увагу на пігментних плямах й зморшках.

Форма нігтів теж важлива

Майстриня манікюру Дебора Ліппман порадила обирати для “манікюру молодості” овальну форму нігтів. Вона дозволяє пальцям виглядати довшими, що робить руки молодшими візуально. Також зверніть увагу на кутикулу – вчасно видаляйте її, аби нігті були доглянутими.

“Чисті та доглянуті нігті — з лаком або без нього — допомагають рукам виглядати молодше”, – додала вона.

Раніше ми розповідали, який найкорисніший овоч і що з нього приготувати.

Рукам потрібен догляд

Аби руки були у порядку навіть коли вам за 50, важливо доглядати за шкірою. Зокрема, завжди варто наносити протисонцевий крем на верхню частину рук. Оскільки наші руки постійно піддаються сонячному світлу, вони є одним із перших місць, де з’являється пошкодження, спричинене сонцем.

Також не забувайте про використання рукавичок під час робіт у саду, під час миття посуду та при контакті з хімічними речовинами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦