Пропагандистка переконує, що знищували західне озброєння

21 жовтня російська окупаційна армія запустила з установки С-300 ракетою по селу Коротичі в Харківській області, влучивши у величезний термінал Нової пошти. У результаті удару 6 людей загинули, а 17 отримали важкі поранення.

Заява Скабєєвої

Натомість на Росії виправдалися за цей удар тим, що на цьому термінали “українців переховували військове обладнання та зброю”, яку Україні переслали міжнародні партнери.

Кремлівська пропагандистка Ольга Скабєєва сказала: “там ховали західні БМП”.

За її версією, яку вона озвучила під час етеру програми “60 хвилин”, цей термінал був “парком західної зброї”. Зокрема, на її думку, про це свідчили вантажівки біля термінала. Скабєєва каже, що ці фури возять до термінала БМП.

“На фурах характерний логотип Нової пошти. Наразі ЗСУ замість зернових терміналів використовують поштові центри”, – заявила вона.

Реакція Нової пошти

Керівництво Нової пошти у відповідь на заяву Скабєєвої опублікувало відео та фото з місця російського обстрілу. На одному з відео можна побачити, як звичайні працівники працюють на терміналі, раптом стається вибух і все починає горіти.

На фото, опублікованих з місця обстрілу, можна побачити пошкоджені вантажівки, всередині яких залишилися рештки товару, який вантажили у фури, аби розвезти у відділення НП.

“Росія вкотре пробиває дно пропаганди, намагаючись виправдати свій воєнний злочин проти громадянських людей та важливої соціальної інфраструктури”, – зауважили в компанії.

Ракетний удар по Новій пошті

У ніч проти 22 жовтня росіяни завдали удару по селищу Коротич Харківської області. Удар прийшовся по терміналу “Нової пошти”, що працював цілодобово. На момент удару в приміщенні перебувало кілька десятків людей.

Унаслідок вибуху загинули шестеро людей, а 17 отримали поранення.

Зазначається, що росіяни вдарили по терміналу з території Білгородської області, тому до оголошення повітряної тривоги та ударом пройшло кілька хвилин. Через це робітники НА не встигли пройти до укриття.

За даними місцевої влади та правоохоронців, деякі із загиблих обгоріли настільки, що їхні особи доведеться встановлювати за допомогою експертиз ДНК.

Нагадаємо, помер російський пропагандист Дядя Слава, який глузував з українців.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦