Очищувати волоські горіхи досить просто, якщо знати кілька дієвих методів, які справді працюють.

Волоські горіхи – це корисний продукт, але часом виникають проблеми з тим, щоб дістати ядро, не пошкодивши його. Для виконання цього завдання треба трохи вправності та обережності. Корисними лайфхаками поділилося видання UAportal.

Раніше ми розповідали, який найкорисніший овоч і що з нього приготувати.

Дієвий спосіб з морозильною камерою

Як почистити горіхи

Волоські горіхи треба покласти у поліетиленовий пакет, який закривається, та відправити до морозилки на кілька годин. Завдяки низьким температурам шкарлупа стане більш крихкою.

Після того, як ви дістанете горіхи, вам залишиться тільки злегка натиснути на них для того, щоб шкарлупа розкололася. Цей спосіб підійде у тому випадку, якщо треба половинки або цілі горіхи.

Кипляча водяна баня

Як очистити горіхи

Якщо у вас дуже багато горіхів, то цей спосіб для вас. Покладіть цей продукт у термостійкий посуд, залийте окропом та залиште на 5-10 хвилин. Завдяки гарячій воді шкарлупа стане м’якшою, що дозволить їх легше очистити. Після цього можна зливати воду, а горіхи очищати просто руками. Зовнішній вигляд очищеного горіха може бути не дуже естетичним.

Техніка “Лускунчик”

Як почистити волоський горіх

Можете придбати спеціальну лущилку для волоських горіхів, який легко може розколоти шкарлупу, а ядро залишити цілим. Цей спосіб дуже швидкий, простий та ефективний.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦