Експерти назвали п’ять змін в організмі після відмови від алкогольних напоїв на місяць.

Людина отримає значні переваги для свого психічного та фізичного здоров’я, якщо перестане вживати спиртні напої. Про це пише New York Post.

Читайте також: Що станеться, якщо їсти йогурти щодня

Скільки дозволено пити алкоголю для жінок та чоловіків

Алкоголь - чи корисно пити вино

У Центрі з контролю та профілактики захворювань США (CDC) підрахували, що чоловік може вживати дві порції алкоголю на день або менше, а для жінок – не більше однієї порції.

Якщо чоловік п’є більш як п’ять порцій алкогольних напоїв за один раз (тривалість від 2 до 3 годин), то це вже пияцтво. Для жінок порція менша – не більше як чотири.

Чому важливо відмовитися від алкоголю на 30 днів

Алкоголізм - хронічний алкоголізм - пияцтво

Пияцтво викликає жорстке похмілля, погіршення загального самопочуття та навіть фізичного здоров’я. Крім цього, це навіть пригнічує настрій. Аби такого не сталося, варто взяти 30-денну перерву.

Ось п’ять змін, які можна побачити в організмі, якщо провести місяць без алкоголю.

1. Покращення стану печінки

Регулярне вживання спиртних напоїв збільшить ризик розвитку низки хвороб, серед яких – захворювання печінки. Якщо ви відмовитеся на певний час від спиртного, печінка зможе відновитися та покращити свою роботу.

2. Поліпшення нічного сну

Якщо відмовитися від алкоголю, то ваш сон стане кращим, більш якісним та міцнішим, а цикл відмовиться. Це і вплине на загальний стан здоров’я, адже вранці ви будете більш бадьорими.

3. Втрата ваги

Як відомом, через алкоголь можна набрати вагу, а якщо відмовитися – буде зворотня дія. Спиртні напої уповільнюють обмін речовин, калорійний та провокує нас більше їсти.

4. Покращення травлення

Після вживання алкоголю може виникнути розлад шлунку та кислотний рефлюкс. Також це спричиняє запалення печінки, а також запалення слизової оболонки шлунка.

5. Покращення роботи мозку

За місяць без алкоголю значно покращиться робота мозку та настрій людини. Алкоголь завдає шкоди нашому мозку і може викликати короткострокові та довгострокові ушкодження, зокрема проблеми з пам’яттю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦