Окрім живої сили загарбники втратили значну кількість військової техніки

Окупаційні війська Росії намагаються приховати значні втрати, завдані українськими Збройними силами внаслідок удару ракетами ATACMS по аеродромах у Бердянську та Луганську.

Втрати окупантів на фронті

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупанти у розмовах між собою та з родичами констатують великі втрати.

“Справді, окупанти, які знаходяться на передовій на тих позиціях, які були вражені, констатують значні втрати техніки, особового складу”, – сказав представник ГУР МО Андрій Юсов.

За попередніми даними, внаслідок удару ЗСУ по аеродромах у Бердянську та Луганську ворог втратив 9 гелікоптері, склад БК, спецтехніку та засіб ППО. Також вдалося вивести з ладу злітно-посадкові смуги. Втрати загарбників убитими та пораненими йдуть на десятки.

Російські пропагандисти визнали, що ця атака була однією з найпотужніших “з часів початку СВО”. Вони також заявили, що втрати були не лише в техніці, й у живій силі.

Сили оборони б’ють ворога “пачками” біля Авдіївки

Тим часом на Донецькому напрямку фронту українські військові другий тиждень відбивають “м’ясні штурми” росіян. Навіть самі окупанти визнають, що командування не розраховувало, що цей напрямок стане таким складним.

За даними Генштабу та Міноборони РФ, «в районі Авдіївки проводилися та проводяться штурмові дії в рамках планових заходів, спрямованих на досягнення цілей СВО».

Нагадаємо, військовий експерт Олексій Мельник спрогнозував тривалість війни в Україні.

Авдіївка – “кошмар” для росіян

Однак російські “воєнні кореспонденти” зауважують, що в Авдіївці “кошмар”.

Важко передати словами, що відбувається на Авдіївському напрямі, але там реальний жах. Кілька днів тому були перші масштабні спроби взяти Авдіївський терикон, але вони були невдалими. Вчора була нова спроба прориву і знову великі втрати”, – пише наближений до Кремля Телеграм-канал “Кремлівська табакерка”.

Зазначається, що за останні дні тут “дуже багато загиблих. Навіть не можемо порахувати”.

Канал пише, що поранених та загиблих стільки, що лікарні та морги Донецька вже не приймають – “просто нікуди”.

Також зазначається, що командири насилу тримають ситуацію під контролем, адже всі розуміють, що шанси вижити невеликі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦