Мешканка Шотландії вчасно звернулася за допомогою до електриків

У Шотландії жінка час від часу відчувала сморід, ніби в її оселі десь залежалася риба. Особливо цей неприємний запах був відчутним у спальні.

26-річна Клаудія Андерсон у соцмережі TikTok розповіла, що спочатку ігнорувала проблему, бо вважала, що запах міг походити з каналізаційних стоків. Спочатку вона з чоловіком почали перевіряти усю сантехніку. Але проблем не знайшли.

“Ми зняли U-подібний вигин у раковині та переконалися, що унітаз чистий, прочистили отвір в душі. Але запах все ще зберігався”, – сказала Клаудія.

Подробиці інциденту

Потім вони вирішили поцікавитися у мережі, що могло причиняти цей нестерпний запах. Так вони й з’ясували, що подібне може статися через несправну електричну проводку.

Тож пара звернулася за допомогою до фахівця. Коли зять дівчини, що працював електриком, приїхав до їхньої оселі, то з’ясував, що в їхньому будинку проблема з блоком запобіжників.

“Один дріт від’єднався та плавив пластик усередині розетки”, – повідомила Клаудія. Вона зауважила, що їй пощастило, що проблему знайшли до того, як все могло загорітися.

Що свідчить про проблеми з проводкою

Фахівці зауважують: споживачі можуть самі розпізнати, що проводка в будинку не у порядку.

Перше, що вказує на це – мерехтіння світла. Якщо мерехтить не лише лампочка розжарювання, а й “економні” лампи, це може вказати, що є неполадки у проводці всередині стіни чи стелі.

Ще один маркер несправності – регулярне спрацьовування автоматичних вимикачів на щитку, якщо у будинку не увімкнено багато електричних пристроїв.

Ще одна вказівка на проблеми – нагрівання вилки на шнурі електроприладу, чи нагрів розетки. Також має насторожити іскріння у розетці під час простою.

Пропонуємо дізнатися, що в Україні буде зі світлом восени та взимку та які графіки відключень діятимуть.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦