Дрони російським окупантам постачав Китай

Росія оголосила про плани збільшити виробництво власних безпілотників. НА це країна готова витратити 60 мільярдів рублів.

За словами міністра фінансів РФ Антона Силуанова, країна отримує для війни з Україною більшість безпілотників з Китаю. Однак він заявив, що Росія хоче розвивати власну ресурсну базу та виділила на це 60 мільярдів рублів.

60 мільярдів на виробництво БПЛА

Силуанов заявив, що до 2025 року Росія хоче, щоб 41% усіх безпілотників, які вона використовує, були виготовлені всередині країни.

Ця заява пролунала на тлі широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, в якому безпілотники відіграють важливу роль. Росія використовувала безпілотники для розвідки, ударів та завдання шкоди українській інфраструктурі.

Успіх російської агресії в Україні залежить від здатності Росії підтримувати свої позиції на фронті. Безпілотники є важливим елементом цього потенціалу, і Росія, схоже, прагне забезпечити собі більший контроль над цими системами.

Хлібокомбінат “випікатиме” дрони

Тим часом стало відомо, що Тамбовський хлібокомбінат в Росії тепер виробляє FPV-дрони “Бекас”. Для цього на підприємстві виділили окреме приміщення. За місяць тут виготовляють близько 250 дронів для спецоперації.

За даними російських ЗМІ, частину деталей для виробництва дронів закуповують на ринках Південно-Східної Азії, решту – друкують на 3D-принтері. Росіяни планують випускати понад мільйон дронів на рік, “якщо на них буде державне замовлення”.

Що відомо про Бекаси

Безпілотники “Бекас”, які виготовляють на хлібокомбінати в Тамбові, можуть підняти близько 700 г вантажу при дальності польоту 2 км. Удосконалені БПЛА можуть перебувати у повітрі протягом польоту у радіусі 3 км та переносити вантажі до кілограма вагою. Швидкість цих БПЛА може становити до 140 км/год.

Раніше експерти пояснили, чому Росія останнім часом запускає по Україні дрони, а ракети економить.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦