Завдяки лікарям та підтримці родини дівчинка вже важить понад 3,5 кг

У Великій Британії жінка народила дівчинку на 23-му тижні вагітності. У неї сталися передчасні пологи.

Як повідомляє Wales Online, Робін при народженні важила всього 328 грамів.

Надзвичайна вага

Батьки Робін, Деніел і Шантель Чемберс, розповіли, що були здивовані, коли побачили свою доньку вперше. Вони знали, що новонароджена буде маленькою, але не усвідомлювали на скільки.

Робін народилася в лікарні Грейндж і була визнана найменшою дитиною, яка народилася в Уельсі.

Деніел Чемберс (37 років), батько Робін, поділився своїми враженнями: “Вони сказали, що вона була найменшою дитиною, яка коли-небудь народилася в цій лікарні. І виявилося, що вона найменша дитина, яка народилася в Уельсі”.

Перші труднощі після народження

Коли у 34-річної Шантель стався передчасний вилив навколоплідних вод на 22-му тижні вагітності, лікарі сказали парі, що на цьому етапі вагітності шанси на виживання дитини дуже малі.

Шантель каже, що до 20 тижня вагітності все було добре. Однак після чергового сканування було виявлено проблему. Лікарі сказали їй, що шийка матки злегка відкрилася й існує ризик передчасних пологів.

“Того ж дня мене поклали до лікарні та помістили на постільний режим. Я пробула у лікарні три тижні та два дні, перш ніж народилася Робін. Їй надали невеликий шанс на виживання. Робін народилася з порушенням, тобто її тіло з’явилося на світ раніше, ніж її голова. Бригада лікарів відразу ж розпочала роботу з нею. Її інтубували та помістили в пакет для сендвічів, щоб життєво важливі органи залишалися у теплі. Вона була такою крихітною і могла поміститись у долоню нашої руки”, – пригадала матір крихітної дівчинки.

Життя на краю

Робін було під’єднано до апарату штучної вентиляції легень, щоб допомогти їй дихати.

Батько дівчинки Деніел додав: “Вони сказали, що її вени були розміром з мотузку, тому лікарям і медсестрам було неймовірно важко з нею працювати”.

Медичний персонал попередив батьків, що Робін, можливо, не виживе, оскільки у неї розвинувся сепсис, і їй зробили 16 переливань крові протягом декількох тижнів.

Шантель поділилася: “Вона була настільки маленькою, що не могла носити жодного одягу, поки їй не виповнилося три місяці, і навіть тоді все було надто великим для неї. Вона щосили намагається набрати вагу і набрала лише 1 кг через три місяці після народження. Її крихітні ручки були розміром з наш ніготь”.

Хороші новини

Пізніше з’ясувалося, що при народженні у Робін була гіпоксично-ішемічна енцефалопатія, що вказує на серйозні пошкодження головного мозку. Ймовірно, у дитини залишаться порушення зору та рухливості.

“Як батьки, ми зовсім спустошені через Робін. Вона вже подолала багато перешкод за своє коротке життя. Вона справді крихітний воїн. Однак ми віримо, що при правильній терапії та лікуванні у Робін буде шанс на покращення. За останні декілька місяців вона вже продемонструвала значне покращення”, – сказала матір дівчинки.

За три місяці від дня народження дівчинка набрала 3,6 кг. Сім’я поки не знає, коли вони зможуть забрати Робін з лікарні. Батьки залишаються поруч з донькою усі ці дні.

Деніел розповів про труднощі: “Кожна зміна триває по 12 годин. Це складно, тому що ми бачимося лише дві години або близько того щодня. Але ми повинні бути поряд з Робін, тому що вона може припинити дихати, вона страждає від апное уві сні. Ми повинні бути там, щоб привести її до тями, оскільки, ймовірно, нам доведеться навчитися з цим жити, коли ми вийдемо з лікарні”.

Нагадаємо в Україні жінка дізналася, що була вагітною, вже коли почала народжувати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦