Все залежатиме від погоди та місцевої влади

Початок опалювального сезону в Україні має відбутися наприкінці жовтня чи на початку листопада. Вирішувати, коли подавати тепло в будинки українців має місцева влада виходячи з показників середньодобової температури повітря.

Таку інформацію надав Олексій Чернишов, глава компанії “Нафтогаз” в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Щодо середньодобової температури, це стосується значення 8 градусів Цельсія і нижче, яке має триматися протягом трьох днів.

Початок опалювального сезону

Чернишов сказав: “Останніми роками в Україні зазвичай опалювальний сезон розпочинається в кінці жовтня чи на початку листопада. Варто враховувати також регіональні відмінності. Таким чином, ми готові до того, що в містах опалювальний сезон може стартувати у другій половині жовтня або на початку листопада”.

За даними “Нафтогазу”, значний обсяг газу зі сховищ буде відчерпуватися не раніше 1 листопада. Очікується, що на цю дату запаси газу становитимуть 16,5 мільярда кубометрів.

Для порівняння: за планом Уряду, мінімальний обсяг “зимового” газу на цю зиму становить 14,7 мільярда кубічних метрів. Всі інші обсяги є додатковими “запасами на всякий випадок”.

Чернишов також зазначив, що за прогнозами синоптиків, зима 2023-2024 року буде відносно м’якою, але не такою теплою, як рік раніше.

“Ми, однак, готові до будь-яких температурних показників, хоча радіємо прогнозам метеорологів”, – зауважив глава “Нафтогазу”.

Чи зростуть ціни на тепло

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в новому опалювальному сезоні тарифи будуть незмінними.

“Нафтогаз” буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів. Уряд продовжив дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року”, — сказав керівник уряду.

Про те, скільки доведеться платити за комуналку взимку, читайте тут.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦