Економічний стан в Росії дозволяє їй воювати ще три роки

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що війна в Україні та конфлікт між ХАМАС та Ізраїлем можуть призвести до “глобальної війни”.

В інтерв’ю виданню “Українська правда” він сказав: “Ми досить швидко наближаємося до глобальної війни”.

Прогноз Буданова

Також очільник ГУР поділився думкою щодо тривалості війни Росії проти України та можливих наслідків цієї війни для Росії.

“По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може її собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі. Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік”, – сказав Буданов.

На думку головного розвідника України, людського ресурсу росіянам стачить надовго.

Заморожування конфлікту

Що стосується можливості мирних перемовин з Росією, Кирило Буданов сказав, що жодна зі сторін наразі не може поступитися. І заморожувати конфлікт також не є варіантом, оскільки тоді Росія накопичить сили та піде новою війною в Україну, можливо, з іще масштабнішими силами.

“Цього не можна допускати. По-перше, це буде зрада людей, які залишаться на окупованих територіях. По-друге, неправильно з точки зору пам’яті тих, хто загинув, і тих, хто зараз воює”, – сказав він.

Він нагадав, що в Україні вже й так загинуло багато людей через російське вторгнення. Частина територій України перебуває під окупацією.

“Про це ж теж треба пам’ятати, що кілька мільйонів людей в окупації зараз живе, і вони чекають, коли їх звільнять. Це, до речі, одна з основних функцій держави”, – додав Буданов.

Раніше син скандального експрезидента США Дональда Трампа зробив неоднозначну заяву про війну в Україні та в Ізраїлі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦