Президент України Володимир Зеленський вважає, що напад ХАМАС 7 жовтня на Ізраїль не обійшовся від втручання Російської Федерації.

Про це він сказав під час телефонної розмови прем’єр-міністром Ізраїля Беньяміну Нетаньягу, передає France 2.

Заява Зеленського

За словами глави держави, російська влада підтримує палестинських терористів та надає допомогу у плануванні подібних нападів та атак.

“Для наших спецслужб це очевидно. Ми маємо всі докази, які змушують нас вважати, що Росія сприяє проведенню певних терористичних операцій”, – сказав Зеленський.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики терористичного палестинського угруповання ХАМАС вдарили по Ізраїлю ракетами та вдерлися на територію країни, атакувавши прикордонників, військових й цивільних громадян.

У відповідь ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) оголосила про збір резервістів та про початок контртерористичної операції “Залізні мечі”. А згодом було оголошено про застосування пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни.

Авіація Ізраїлю в ніч на 9 жовтня завдала ударів по Сектору Гази, заявивши, що атакуватиме лише об’єкти, що належали ХАМАС, та будинки, в яких розміщалися керівники терористичного угруповання.

Коли Ізраїль повернув під контроль усі райони на кордоні біля Сектора Гази, у ХАМАС заявили, що готові до переговорів.

Нагадаємо, Росія підтримує довгострокові відносини з ХАМАС, палестинською терористичною організацією, оскільки це дозволяє їй збирати навколо себе “союзників”, які порушують світовий порядок.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦