Люди часто нехтують правилами етикету у громадському транспорті, та й часом зовсім про них не знають. Хтось може їсти, голосно розмовляти або ж не закривати рота під час кашлю.

У матеріалі OBOZREVATEL запевнили, що важливо дотримуватися правил етикету, щоб зробить життя кожного з нас більш комфортним.

Раніше ми писали, які подарунки не можна вручати імениннику.

Правило 1: особиста гігієна

Громадський транспорт

Важливо стежити за особистою гігієною. Прикривайте ніс і рот під час кашлю і чхання, не ускладнюйте життя іншим людям у транспорті через запах поту, надмірну кількість парфумів тощо.

Якщо кожен стежитиме за своєю гігієно, то це покращить подорож більш приємною.

Правило 2: зниження рівня шуму

Правила етикету в громадському транспорті

Коли ви користуєтеся громадським транспортом, не варто дуже голосно розмовляти, заважаючи сусідам, слухати надто гучно музику або дивитися відео без навушників. Це можна створювати дискомфорт для інших пасажирів.

Правило 3: краще не їсти у транспорті

Транспорт - правила етикет

Намагайтеся не їсти в салоні автобуса, тролейбуса або в метро. Якщо ж іншого виходу немає, то стежте за тим, що не смітити, та не вживати їжу, яка має різкий та виражений запах. Це може бути неприємним для пасажирів, які користуються громадським транспортом разом з вами.

Правило 4: особистий простір людей

Транспорт в Україні

У громадському транспорті важливо поважати особистий простір людей, щоб і вони поважали вас. Не дуже коректним буде закидувати ногу на ногу, якщо перед вами сидять інші люди, одразу займати кілька місць тощо. Постарайтеся не займати багато місця, адже пасажири, які сплатили за проїзд, теж мають право їхати з комфортом.

Правило 5: терпіння

Транспорт в Україні

Будьте терплячими – важливе правило під час керування громадським транспортом. Часто автобуси затримуються, люди штовхаються, але залишайтеся ввічливим і терплячими. Поважайте чергу, але й не затримуйте інших людей під час висадки та посадки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦