Епіцентром землетрусу стала Словаччина

У ніч на 10 жовтня мешканці західних областей України відчули землетрус. У деяких будинках були помітні тріщини на стелях та стінах.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита на своїй сторінці у Facebook повідомив, що магнітуда землетрусу становила 4,5 бала за шкалою Ріхтера.

Землетрус в Україні

За даними офіційних джерел, поштовхи були відчутні майже на всій території Закарпаття. У місті Ужгород, наслідки землетрусу проявилися у вигляді тріщин на стелях квартир.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) здійснює перевірку на предмет можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів. Моніторинг ситуації триває, і наразі немає повідомлень про загрози.

Цей землетрус став вже третім в поясі гірських хребтів Карпат, і ситуація знаходиться під наглядом фахівців. Голова Закарпатської ОВА закликав місцевих мешканців бути пильними та у разі повторних поштовхів переходити в безпечні місця, якомога далі від багатоповерхових будівель.

Також слід зазначити, що всі об’єкти критичної інфраструктури залишилися без пошкоджень і продовжують працювати у штатному режимі.

Епіцентр стихії

Варто відзначити, що поштовхи землетрусу також відчули жителі Львівщини. Попередньо сприйнято ці поштовхи як внутрішні наслідки землетрусу в Словаччині, де епіцентр події розташований недалеко від українського кордону.

Згідно з даними спеціалістів, цей землетрус відноситься до “сильно помірних”, і він відчувався в населених пунктах на території України.

Результати обробки даних надіслані до центральних органів державної влади, міжнародних сейсмічних центрів та інших організацій для подальшого аналізу та оцінки ситуації.

Нагадаємо, синоптики попередили українців про негоду. Вони пообіцяли заморозки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦