За подібні правопорушення передбачено адміністративне покарання

Чоловік отримав рік іспитового терміну за публікацію інформації про місця роздавання повісток

У Волинській області чоловік, який публікував у Viber-чаті інформацію про місця роздавання повісток, отримав рік іспитового терміну.

За даними слідства, чоловік створив чат у квітні 2021 року. Після початку повномасштабного вторгнення Росії він почав публікувати там інформацію про місця перебування представників військкомату. Ця інформація дозволяла військовозобов’язаним громадянам уникати призову.

Чоловіка викрили та затримали у липні 2022 року. Йому було пред’явлено підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Чоловік визнав свою провину та підписав угоду з прокурором.

У рамках угоди чоловіку було призначено рік іспитового терміну. Він також зобов’язаний сплатити штраф у розмірі 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, в парламенті зареєстрували проєкт закону № 10062, згідно з яким електронним стане Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦