Цей універсальний овоч підходить для різноманітних дієт

Гарбуз – це смачний і корисний овоч, який можна використовувати для приготування різноманітних страв, як солодких, так і солоних.

Солоні страви з гарбуза

Гарбузовий суп – це класична страва, яка завжди актуальна. Для приготування супу знадобиться гарбуз, картопля, цибуля, морква, часник, спеції та бульйон. Гарбуз нарізати кубиками, картоплю – кубиками або брусочками, цибулю і моркву – дрібно нарізати. Часник подрібнити. У каструлі з киплячим бульйоном додати цибулю, моркву і часник, варити 5-7 хвилин. Потім додати гарбуз і картоплю, варити до готовності. Заправити суп спеціями.

Гарбузове рагу – це ще одна смачна і ситна страва. Для приготування рагу знадобиться гарбуз, морква, цибуля, болгарський перець, томатна паста, спеції й олія. Гарбуз нарізати кубиками, морква і цибуля – дрібно нарізати, болгарський перець – соломкою. У сковороді на розігрітій олії обсмажити цибулю і моркву, потім додати болгарський перець, томатну пасту і спеції. Додати гарбуз, перемішати і тушкувати до готовності.

Гарбузові котлети – це смачна і дієтична страва. Для приготування котлет знадобиться гарбуз, цибуля, яйце, борошно, спеції і олія. Гарбуз нарізати кубиками, цибулю – дрібно покришити. Гарбуз і цибулю перетерти на м’ясорубці, додати яйце, борошно і спеції, перемішати. Формувати котлети і смажити на олії до готовності.

Солодкі страви з гарбуза

Гарбузове пюре – це класична універсальна страва, яку можна використовувати як основу для різних десертів. Для приготування пюре знадобиться гарбуз, молоко або вершки, цукор і спеції. Гарбуз нарізати кубиками і запекти в духовці до м’якості. Потім гарбуз збити в пюре, додати молоко або вершки, цукор і спеції, перемішати.

Гарбузовий пиріг – це смачний і ароматний десерт. Для приготування пирога знадобиться гарбузове пюре, борошно, цукор, яйця, масло, розпушувач і спеції. Змішати всі інгредієнти, викласти тісто у форму і випікати в духовці до готовності.

Гарбузовий кекс – це ніжний і повітряний десерт. Для приготування кексу знадобиться гарбузове пюре, борошно, цукор, яйця, масло, розпушувач і спеції. Змішати всі інгредієнти, викласти тісто у форму і випікати в духовці до готовності.

Який гарбуз обрати

Вибираючи гарбуз для приготування страв, віддавайте перевагу м’яким сортам, наприклад, мускатному або цукіні.

Перед приготуванням гарбуз слід очистити від шкірки і насіння.

Для приготування солодких страв гарбуз можна запекти в духовці або відварити.

Для приготування солоних страв гарбуз можна відварити, запекти або тушкувати.

Раніше дієтологи пояснили, який продукт потрібно їсти щодня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦