Селяни зібрали в місцевому закладі пом’янути загиблого на війні Героя

Вдень 5 жовтня російські бойовики, попередньо ракетою “Іскандер”, вдарили по селу Гроза, розташованому у Куп’янському районі Харківської області.

Трагедія у Грозі

Російська ракета прицільно влучила у будівлю, де розміщався магазин та кафе. У цьому закладі якраз проходила поминальна зустріч мешканців села. Вони зібрались на поминки через смерть військового, який згинув на початку російського повномасштабного вторгнення. Лише зараз його змогли перепоховати у селі, в якому він проживав.

Унаслідок російського удару 55 людей загинули. Жертвою російських бойовиків став й шестирічний хлопчик, що був тут з матір’ю.

За інформацією МВС, ракетний удар хтось навів, бо він був дуже точним.

Керівник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко зауважив, що на поминальний обід прийшла щонайменше одна людина з кожного домогосподарства, що є у цьому населеному пункті. До російського вторгнення в Грозі проживало 330 людей, після деокупації населеного пункту у вересні 2022 року тут мешкало до сотні людей.

Подробиці інциденту від прокуратури

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко зауважив, що росіяни вбили у Грозі половину її мешканців.

“Це невеличкий населений пункт. У ньому на цей час взагалі мешкало близько 100 мешканців. І більшу частину цього населеного пункту, мешканців цього села було вбито однією ракетою, запущеною росіянами”, – зауважив Чубенко.

Також він повідомив, що під час влучання ракети загинув син військового, якого перепоховали цього дня. Він також був військовослужбовцем. Чубенко каже, що чоловік з дружиною та матірʼю на момент удару перебував всередині кафе.

Остаточні дані щодо загиблих

У ДСНС увечері 5 жовтня повідомили, що рятувальники та працівники оперативних служб завершили розбір завалів у Грозі:

“Харківщина. У с. Гроза Куп’янського району аварійно-рятувальні роботи завершено.
Всього загинуло 55 осіб (з них 1 дитина 2017 р.н.), постраждало 6 осіб”.

Нагадаємо, 4 жовтня у Красноярську після вибуху загорівся алюмінієвий завод КрАЗ корпорації “Русал”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦