Серед загиблих є громадяни України

У Венеції вночі на шляхопроводі з материкового кварталу Местре до Маргери пасажирський автобус пробив загорожу, пролетів близько 10 метрів та зачепив лінію електропередач. Після падіння він загорівся.

Як повідомляє CNN, унаслідок аварії загинула 21 людина, серед яких двоє дітей та водій автобуса.

Страшна ДТП у Венеції

Як повідомив мер Венеції Луїджі Бруньяро, автобус прямував з Венеції до сусідньої Маргери. У ньому було повно людей, “які поверталися додому з роботи”.

“Величезна трагедія сталася в нашій громаді… Одразу оголосив траур в місті в пам’ять про багатьох жертв, які перебували у розбитому автобусі. Апокаліптична сцена, немає слів”, – написав Бруньяро у Фейсбуці.

За даними префектури Венеції, ще 18 людей в результаті ДТП отримали травми. Поранених доставили до лікарень у Местре, Мірано, Падуї та Тревізо.

Щодо водія автобуса – він також загинув. 40-річний Альберто Ріццотто був досвідченим водієм, мав 7 років стажу.

Генеральний директор муніципалітету Венеції Морріс Серон зауважив, що автобус прямував до кемпінгу.

За даними поліції, серед постраждалих є громадяни України, Франції, Хорватії та Німеччини.

Подробиці від МЗС України

Речник Міністерства зовнішніх справ Олег Ніколенко зауважив, що у ДТП на трасі А4 поблизу Венеції загинули п’ять українців, ще троє травмовані. Медики надають усім постраждалим допомогу.

“Туристичний автобус із 40 пасажирами зірвався з естакади та впав з висоти близько 30 метрів”, – додав він.

Ніколенко каже, що з постраждалими українцями та сім’ями загиблих зв’язок тримають українське посольство в Римі та генеральне консульство в Мілані.

Нагадаємо, у ніч на 3 жовтня в російському Ростові-на-Дону спалахнула масштабна пожежа. Горів склад з військовим одягом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦