Акторка Одрі Гепберн, яка зіграла в культовому фільмі “Сніданок у Тіффані”, була двічі заміжня і обидва рази обирала абсолютно різні, але лаконічні вбрання. Проте в неї була сукня, у якій вона так і не вийшла заміж.

Коли Одрі мешкала у Лондоні у віці 23 років, вона зустріла британського магната Джеймса Генсона. Стосунки пари стали серйозними та публічними, оскільки їх часто бачили на публіці. Генсон запропонував Одрі одружитися, а жінка прийняла пропозицію.

Раніше ми писали, чому поява королеви Єлизавети II у синьому вбранні виявлялася поганою ознакою.

Підготовка до весілля Одрі Гепберн

Одрі Гепберн

За словами Одрі, зустріч з Генсоном було “коханням з першого погляду”. Після заручин акторка почала активно готуватися до весілля та замовила сукню з Італії від бренду Sorelle Fontana, який у той час створював одяг для Елізабет Тейлор, принцеси Монако Грейс та Джекі Кеннеді.

Цей бренд Одрі обрала не випадково, адже в той час мешкала у Римі та знімалася у “Римських канікулах”. Роль у цьому фільмі принесла їй “Оскар”.

Однотонна весільна сукня була зшита за модою 50-х років, прикрашена елегантним бантом, мала виріз-човник та пишну спідницю. До вбрання вона додала маленький капелюшок з довгою фатою, рукавички та Біблію.

Чому Одрі так і не вийшла заміж за Генсона

Одрі Гепберн

Одрі Гепберн так і не вийшла заміж за Джеймса Генсона. Причина була проста – акторка зрозуміла, що цей шлюб не буде щасливим та успішним. Все тому, що більшу частину життя вони не зможуть бачитися через їхню кар’єру: Одрі працювала в Європі та Голлівуді, а Джеймс – у Канаді та Англії.

Актриса зробила публічну заяву про рішення розійтися з коханим, додавши, що, коли вийде заміж, то хоче бути по-справжньому одруженою.

Що сталося із сукнею Одрі після розірвання стосунків

Весільна сукня Одрі Хепберн

Одрі Гепберн попросила у дизайнерів сукні знайти їй нову власницю, яка б змогла б її одягнути на весілля. Вона додала, що хотіла б, що це була дуже красива та бідна дівчина з Італії, яка б ніколи не могла собі її дозволити.

У Sorelle Fontana погодилися та знайшли італійську наречену з провінції Латіна Амабайл Альтоберру, яка була з фермерської родини. Дівчина була у Римі тільки раз, коли сестри Фонтана підшили вбрання під її форми. Згодом вона розповіла, що ця сукня стала щасливою для неї, оскільки у шлюбі з робітником Аделіно Сольдою жінка народила три здорові доньки.

Амабайл зберігала сукню протягом всього життя, загорнену у цигарковий папір. Тільки 2002 року Міколь Фонтана попросила її для своєї виставки.

2009 року на аукціоні Kerry Taylor у Лондоні, де продавали одяг та аксесуари Гепберн, була виставлена весільна сукня за 23 тисячі доларів.

Весільна сукня Одрі Гепберн

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦