Російські війскові все частіше добровільно йдуть на співпрацю з Головним управлінням розвідки Міноборони України та навіть переходять на наш бік.

OBOZREVATEL повідомив, що деякі офіцери армії РФ змогли втекти до країн Заходу та здатися іноземним спецслужбам. Все більше з’являється тих, хто зрозумів суть цієї незаконної війни, розв’язаної російським президентом владіміром путіним.

Раніше ми писали, що після спецоперації ГУР на 70% зросла кількість окупантів, які хочуть здатися в полон.

Максим Кузьмінов перегнав гелікоптер Мі-8 в Україну

Російський льотчик Мі-8 Максим Кузьмінов пішов на співпрацю з українською розвідкою та перегнав вертоліт в Харківську область, що стало повним шоком для окупантів.

Росіянин пролетів близько 20 км, вирушивши з курського аеродрому, на висоті всього 5-10 метрів у режимі радіомовчання.

Кузьмінов з власної ініціативи звернувся до ГУР МОУ, бо не хотів воювати проти українців. В результаті Україна отримала новий вертоліт, відомості про авіацію окупантів, а пілот грошову винагороду та інші гарантії безпеки для себе та своєї родини. Також Кузьмінов зможе самостійно обрати, де він хоче жити та працювати.

ГУР завербувало кадрового військового армії РФ Данила Алфьорова

Днями стало відомо про спецоперацію ГУР, яка викликала черговий резонанс. Російський кадровий військовий Данило Алфьоров, завербований українською розвідкою, переконав 11 окупантів, які перебували на тимчасово окупованій Херсонщині, здатися у полон.

Алфьоров заявив, що виступав категорично проти вторгнення в Україну. Для нього було шоком 24 лютого 2022 року. Він знав, що Україна не була ніколи ворогом для РФ.

Алфьоров не міг виїхати з РФ, хоч і звільнився з армії, адже служив в Дагестані, де також брав участь у “контртерористичній операції”. У 2022 році він уникнув мобілізації, але взимку 2023-го року був змушений з’явитися у військкоматі. Після цього його відправили воювати в Україну.

Російський лейтенант розумів несправедливість, що відбувається, та погодився на співпрацю з українською стороною. Від червня він вже передавав ГУР розвіддані про армію РФ.

Хто з російських окупантів ще втік з РФ

Ще один російський військовий полетів у відпустку в Дубаї, але там пішов в американське консульство та заявив про неготовність брати участь у війні проти України. Льотчик авіаційної ескадрильї Росгвардії Гавриченко почав співпрацювати зі спецслужбами США.

Крім цього, в Литву втік штурман-оператор бойового гелікоптера у в/ч №44440 (Остров Псковської області). Його 15 бригада брала участь у війні проти України від 24 лютого 2022 року.

Також МВС РФ оголосило в розшук лейтенанта Повітряно-космічних сил ЗС РФ Дмитра Мішова.

“Спецоперації люблять тишу”, – ГУР

Представник ГУР у коментарі OBOZREVATEL зазначили, що вище названі випадки – тільки верхівка айсберга, оскільки спецоперації люблять тишу. Для громадськості оприлюднюють тільки зовсім маленький шматок інформації про найбільш успішні дії ГУР.

Співрозмовник переконує, що з кожним днем все більше російських окупантів хочуть піти на співпрацю з Україною, адже не хочуть вбивати українців та брати участь у війні. У росії ж дуже болісно ставляться до випадків про “зради”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦