Країна занепокоєна через небезпеку для своїх громадян

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що через війну в Україні мешканці Румунію не можуть почуватися у безпеці.

За її словами, в країні погіршується ситуація з безпекою.

Заява Одобеску

“Це дуже серйозно, і це є ризиком для наших громадян”, — прокоментувала Одобеску падіння уламків безпілотника на території Румунії.

Міністерка закордонних справ зазначила, що падіння уламків БПЛА у Румунії розцінюють як порушення повітряного простору країни.

“Те, що Росія останнім часом робить у нашому регіоні — обурливо”, — додала вона.

22 вересня президент Румунії Клаус Йоганніс сказав, що вважає реальною проблемою падіння дронів на території країни. “Дрони атакують не Румунію, але те, що їхні частини падають на територію країни, є реальною проблемою, яку необхідно вирішити. Поки що ніхто не постраждав, але це не означає, що ці інциденти не рахуються”, – сказав він. 

Падіння уламків дронів у Румунії: хронологія

4 вересня Україна під час чергової російської атаки на Ізмаїл та Рені два “шахеди” впали на території Румунії. Міністр оборони Румунії сказав, що уламки дронів знайшли біля берегів Дунаю.

13 вересня у Румунії знову знайшли уламки безпілотника – за 14 кілометрів від кордону з Україною. Це сталося в районі населених пунктів Нуфарул і Вікторія.

26 вересня мешканці румунського міста Ісакча повідомили, що коли Росія атакувала поромну переправу через Дунай біля Орлівки, уламки дрона впали на українсько-румунському кордоні.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін міг дати міністру оборони Сергію Шойгу термін до початку жовтня, щоб поліпшити ситуацію на передовій, зупинити український контрнаступ і повернути російським військам ініціативу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦