Бункерний чекає виконання указу до жовтня

Російський диктатор Володимир Путін міг дати міністру оборони Сергію Шойгу термін до початку жовтня, щоб поліпшити ситуацію на передовій, зупинити український контрнаступ і повернути російським військам ініціативу, припускають експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітичний звіт ISW

Як повідомляє ISW, інсайдерське джерело в Кремлі заявило, що Путін дав такий термін Шойгу. За словами аналітиків, це може вказувати на те, що російське військове командування віддає накази про нещадні контратаки, сподіваючись довести український контрнаступ до кульмінації, навіть ціною високих втрат для російського військового потенціалу.

Також ISW зазначає, що Путін може також наказав російському військовому командуванню утримувати всі початкові оборонні позиції Росії, щоб створити ілюзію, що український контрнаступ не приніс жодного тактичного або оперативного ефекту.

Як повідомлялося раніше, українські сили продовжують наступальні дії на деяких напрямках. Наразі вони здійснюють наступальну операцію на мелітопольському напрямку та наступальні дії на бахмутському.

Оцінка ситуації

Даний інцидент є свідченням того, що російське військове командування відчуває тиск у зв’язку з українським контрнаступом. Путін, ймовірно, прагне зупинити цей контрнаступ і відновити ініціативу на користь Росії.

Однак аналітики ISW зазначають, що російські війська, ймовірно, не зможуть зупинити український контрнаступ до початку жовтня. Українські сили мають значну підтримку з боку Заходу, і вони продовжують отримувати нові озброєння та боєприпаси.

Прогноз

Враховуючи вищесказане, аналітики ISW прогнозують, що український контрнаступ продовжуватиметься і в найближчі місяці. Це може призвести до подальшого просування українських сил і подальших втрат для російських військ.

Раніше стало відомо, що Росія хоче виграти час під час контрнаступу ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦