Тарнавський натякнув, що йдеться про Таврійський напрямок

Український наступ триває на усіх ділянках фронту. Бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський пообіцяв незабаром повідомити гарні новини.

У своєму Телеграм-каналі він написав: “Таврійський напрямок. Будуть гарні новини. Наші воїни стабільно просуваються та знищують росіян”.

Контрнаступ ЗСУ

Західні аналітики вважають, що українські Сили оборони можуть здійснити потужний прорив на південному фронті, зазначивши, що контрнаступ ЗСУ триватиме до зими, або до весни наступного року.

Таку інформацію частково підтверджував й командувач угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський. Він запевнив, що Силам оборони не завадять осінь та зима, аби просуватися вперед. Зокрема, нагадав він, ЗСУ вже прорвали лінію оборони біля Вербового Запорізької області.

За даними Генштабу, Сили оборони мають наступальні операції на мелітопольському напрямку.

Чи виправдана критика контрнаступу

Деякі західні чиновники почали заявляти, що попри значну міжнародну допомогу ЗСУ не мають успіху у наступальних діях.

Ознак колишній командувач Сухопутних сил НАТО в Європі, генерал США у відставці Бен Годжес вважає, що така критика безпідставна.

“Це непрофесійні та марні заяви”, – сказав він.

Бен Годжес нагадав, що Сили оборони України мають успіхи без підтримки авіації та в умовах нестачі важкої військової техніки.

“На жаль, українці й надалі зазнають великих втрат, тому що ми, Захід, не надали їм необхідних можливостей. І я говорю саме про високоточну зброю великої дальності”, – сказав Годжес.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін міг дати міністру оборони Сергію Шойгу термін до початку жовтня, щоб поліпшити ситуацію на передовій, зупинити український контрнаступ і повернути російським військам ініціативу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦