Польща викликала на килим українського посла

19 вересня на Генеральній асамблеї ООН президент Володимир Зеленський зазначив, що у зерновому конфлікті між Польщею та Україною “дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі, перетворюючи постачання зерна на трилер”.

Заява Зеленського про заборону Польщі

Президент України натякнув, Польща, Словаччина та Угорщина, які блокують імпорт української сільгосппродукції грають на руку Кремля.

“Може здатися, що вони грають власну роль, але насправді вони допомагають підготувати сцену для московського актора”, – додав він.

Дуда і Зеленський

Реакція президента Польщі

Анджей Дуда вважає, що Польща може запровадити односторонні обмеження на імпорт українського зерна. Він порівняв Україну з потопельником, якого важко рятувати, бо він може затягнути на дно.

За його словами, Польща, хоч і підтримує Україну, повинна діяти у власних інтересах.

Відповідь МЗС Польщі

Польське зовнішньополітичне відомство викликало посла України, аби висловити протест через заяву Зеленського. У Польщі вважають такі заяви невиправданими. В МЗС нагадали про те, що з перших днів вторгнення Польща першою прийшла на допомогу українським громадянам.

Раніше польський президент Анджей Дуда сказав, що чекає від західних партнерів продовження підтримки України, аби саме вона здобула перемогу у цій війні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦