Заборони на виїзд за кордон діятимуть до кінця воєнного стану

Воєнний стан в Україні триватиме ще до 15 листопада. У цей період діють певні заборони, серед яких і виїзд військовозобов’язаних громадян за кордон.

Винятки лише становлять чоловіки віком до 60 років, що виховують трьох чи більше неповнолітніх дітей віком.

У Держприкордонслужбі пояснили, які документи необхідно мати для можливості виїхати з України.

Аби безперешкодно виїхати з України, багатодітним чоловікам потрібно підготувати свідоцтва про народження дітей, або документи про опікунство. Також потрібні документи, що підтверджують особистість – внутрішній паспорт України та закордонний паспорт.

Потрібен також документ, який підтверджує приналежність чоловіка до групи тих, хто може виїжджати. Це мають бути:

  • Довідка про встановлення інвалідності,
  • Документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки,
  • Посвідчення батька багатодітної родини.

У ДПСУ зауважили: Чоловіки, які є батьками трьох і більше дітей, можуть перетинати кордон без дітей, за наявності зазначених документів або їх нотаріально завірених копій.

“Також слід врахувати, що якщо чоловік не проживає однією сім’єю зі своєю дитиною (дітьми), необхідно надати докази утримання такої дитини (дітей). Підтверджуючими документами можуть бути: рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей) та довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів”, – додали у прикордонній службі.

Нагадаємо, в Україні планують посилити мобілізаційні заходи, аби поповнити військо новобранцями та дати змогу провести рокірування серед тих, хто воює з 24 лютого.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦