Цей товар дорожчає у всьому світі

Світові ціни на цукор досягли максимуму за 11 років. Нині за солодкий товар пропонують 701,5 долара за тонну.

У Верховній Раді прогнозують, що українцям не варто скуповувати цукор, оскільки ціни на нього будуть стабільними – виробники заготувати його у достатній кількості, тож імпортувати продукт з-за кордону не доведеться.

Керівник правління Національної асоціації виробників “Укрцукор” Назар Михайловин зауважив, що усі цукропереробні заводи в Україні розташовані в областях, де не проходять активні бойові дії, тож їхня робота стабільна. Також цього року цукрових буряків засіяли на третину більше, ніж минулого сезону.

За його прогнозом, цукру буде достатньо, аби забезпечити внутрішні потреби.

Нині кілограм цукру коштує в середньому 32 гривні – майже на рівні собівартості виробництва. Експерт вважає, що низький попит на цукор стримає його виробників від підняття цін.

Однак самі виробники прогнозують, що здорожчання може відбутися через інфляцію та через ціни на енергоносії. За їхніми підрахунками, ціна на товар може зрости до 20 відсотків.

Пропонуємо дізнатися, який продукт здорожчав в Україні найбільше.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦