Знищено систему протиповітряної оборони С-400 “Тріумф”

Уночі 14 вересня в окупованому Криму пролунали потужні вибухи. Їх почули мешканці Євпаторії та сусідніх населених пунктів.

Повідомлялося, що “бавовна” розквітла поблизу села Уютне, де розміщується військова частина російських збройних сил №85683.

Російське Міноборони писало, що для ударів по Криму Україна застосувала безекіпажні катери й літакового типу БПЛА.

Бавовна в Криму 14 вересня

Після потужних вибухів росіяни публікували у соцмережах фото та відео з місць “прильотів”. Аналітики OSINT встановили, що удар прийшовся по місцю, де росіяни встановили систему протиповітряної оборони С-400 “Тріумф”, вартість якої може сягати 1,2 млрд доларів.

Докази прильоту по С-400 “Тріумф”

OSINTtechnical опублікувало у Твіттері супутникові знімки системи ППО, що розміщувалася в Євпаторії. На світлинах можна помітити радари та пускові установки системи.

Також у мережі з’явилося відео, з якого видно “приліт” якраз у зазначене місце розташування протиповітряної установки С-400.

Коментар ГУР

Джерела у розвідці повідомили, що в Криму було знищено комплекс С-400 «Тріумф», по ньому працювали безпілотники та ракети “Нептун”.

Були також уражені комплекси С-300/С-400, РЛС. Особовий склад російської армії, що обслуговував воєнне озброєння також постраждав.

Днями Сили оборони України атакували ракетами та безпілотниками судноремонтний завод у Севастополі, де росіяни ремонтували кораблі й підводні човни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦