Монети номіналом у 2 копійки з “особливостями” можуть коштувати тисячі гривень

Деякі монети в Україні номіналом від копійки до гривні, що були викарбувані Нацбанком з певними особливостями, можуть коштувати чималих грошей.

Ресурс “Монети-ягідки” повідомляє, що, для прикладу, монети номіналу 2 копійки можуть коштувати тисячі гривень – вони були виготовлені 1996 року та мають певні особливості.

Копійки що вартують тисяч гривень

Нумізмати кажуть, що потрібно звертати увагу на обідок, рік виготовлення та матеріал, з якого викарбувано монету.

Для прикладу монета номіналом 2 копійки 1994 року випуску може коштувати до 5 тисяч гривень, вона має широкий обідок на аверсі.

Для її карбування використали штемпель для виготовлення 10 копійок зразка 1994 року. Цей різновид монет називають “перепутка”.

Дещо дешевше коштують 2 копійки зразка 2003 року – до 2,5 тисяч грн. Вони цінні, оскільки були випущені в обмеженій кількості.

Ще менше можна вторгувати за 2 копійки зразка 1996 року, виготовлені з алюмінію. Їхня ціна не перевищує тисячі гривень. Однак якщо знайдете 2 копійки того ж року з немагнітної сталі, то вони можуть коштувати понад 5 тисяч гривень.

Які гривневі купюри дорожчі за свій номінал

Нумізмати готові викласти чималі гроші за гривневі купюри з певними особливостями. Це можуть бути одногривневі купюри, випущені з браком. Наприклад, гривня 1992 року з перевернутим на реверсі номером. Її продають за 9 тисяч гривень.

Цінуються й купюри що мають “красиві номери”, такі як: 4040404 або взагалі 2222222. За подібні паперові гроші можна вторгувати до 20 тисяч гривень.

Нагадаємо: безробітні в Україні отримають більше грошей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦