Світлини столиці зробив відомий французький фотограф

Пропонуємо поглянути крізь десятиліття на наше улюблене місто очима французького фотографа Жака Дюпак’є. Світлини зроблені у 1964 році.

Майже 60 років тому французький фотограф Жак Дюпак’є завітав до української столиці. Він фотографував видатні пам’ятки та місця Києва.

Світлини Києва часів 1964 року

1964 року під час автомобільної подорожі теренами Радянського Союзу Жак Дюпак’є приїхав до Києва. Він пройшовся центральною вулицею столиці Хрещатиком, зняв на плівку ЦУМ, Бесарабський ринок, побував біля пам’ятника Богдану Хмельницькому та завітав до Лаври.

Фото відомого француза опублікували у Facebook-спільноті “Спрага”: в Києві цікаво”.

На цих кольорових знімках можна побачити золоті куполи храмів Києво-Печерської Лаври, зелений Хрещатик, Майдан Незалежності. Вулиці чисті та прибрані, немає жодних реклам та сіті-лайтів. Також помітно, що в Києві того часу не було величезних корків на дорогах.

Хто такий Жак Дюпак’є

Він був французьким фотографом, який спеціалізувався на документальній фотографії.

Дюпак’є народився в Парижі в 1922 році. Він почав фотографувати в 1940-х роках, а в 1950-х роках став професійним фотографом. Його ранні роботи були зосереджені на Парижі та його жителях. Він також фотографував життя в сільській Франції та в інших країнах Європи.

У 1960-х роках Дюпак’є почав фотографувати афроамериканців у США. Його роботи з цього періоду були опубліковані в книзі “The Face of Black America” (1968).

У 1970-х роках Дюпак’є продовжував фотографувати людей з усіх верств суспільстваи епо всьому світові.

Дюпак’є помер у Парижі в 2009 році. Його роботи зберігаються в багатьох музеях світу, зокрема в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку та Центрі Жоржа Помпіду в Парижі.

А ви знали, що в українській вишивці закодовані імена? Пропонуємо подивитися, які орнаменти позначають ваше ім’я.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦