У тимчасово окупованому Криму місцевий житель розгромив меморіал ватажкам “Вагнера” – Євгену Пригожину і Дмитру Уткіну.

Telegram-канал “База” повідомив, що імпровізоване місце шани пам’яті загиблих терористів було організовано біля монументу адміралу Володимиру Корнілову на площі 300-річчя флоту РФ у Севастополі.

Раніше ми писали, що Кремль блокує розслідування загибелі Пригожина.

Подробиці розгрому “меморіалу” лідерам ПВК “Вагнер”

Пригожин - Уткін

21-річний хлопець, який мешкає в Севастополі, прогулювався центром міста і ногою вдарив фото загиблих Пригожина і Уткіна, зачепивши прапор РФ. Це помітили перехожі, влаштували крики, а чоловік втік з місця інциденту.

Місцеві поскаржилися поліції про такий “жахливий злочин” і ті провели оперативно-розшукову роботи. Було затримано Гліба Малкова, якого тепер підозрюють у пошкодженні “меморіалу”.

Російське слідство з’ясували, що хлопець напав на портрети терористів через негативне ставлення до влади країни-окупантки.

Малкову тепер загрожує до року ув’язнення за кримінальною статтею про наругу над прапором російської федерації.

Що відомо про смерть Пригожина та Уткіна

Смерть Пригожина - авіакатастрофа з Пригожиним

23 серпня 2023 року сталася авіакатастрофа у Тверській області РФ. Приватний літак Пригожина впав, коли летів з Москви до Санкт-Петербургу. На борту був не тільки власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, але його близький соратник та “права рука” Дмитро Уткін.

Уткін любив Третій Рейх та захоплювався його ідеями. За даними ЗМІ, його позивний – “Вагнер”, згодом і став “брендом” приватної військової компанії, яка бере участь у військових діях в Україні, Сирії та Африці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦