Раніше вчені вважали, що давньоєгипетський фараон XVIII династії Тутанхамон помер від укусу змії. Також були гіпотези, що його смерть настала унаслідок малярії, чи туберкульозу. Він також міг померти від прокази, гангрени чи генетичного захворювання.

А тепер британські експерти висунули гіпотезу, що смерть владики Єгипту сталася через аварію колісниці, коли він полював у пустелі. Науковці кажуть, що Тутанхамон надто швидко їхав, колісниця розвалися і її уламки проштрикнули фараонові ребра й пробили серце. Також він через рану підхопив інфекцію.

Вчені опублікували нові результати дослідження у журналі ScienceFocus. Науковці займалися встановленням причин смерті Тутанхамона понад 10 років.

Окрім того, що він міг померти внаслідок ДТП, є версія, що він керував кіньми, перебуваючи у стані сп’яніння.

Однак для остаточного висновку науковці прагнуть дослідити більш детально його внутрішні органи та ДНК.

Тутанхамон народився приблизно у 1341 році до н. е. і помер у 1323 році до н. е., коли йому було лише близько 18 років. Він був одним з найвідоміших фараонів, оскільки гробниця правителя Єгипту гарно збереглася до наших часів й науковці змогли дізнатися багато деталей про його особистість.

Правління Тутанхамона вважається досить коротким і відносно незначним у великій історії Єгипту. Однак, завдяки відкриттю гробниці, його ім’я стало широко відомим і викликало великий інтерес у світовій археологічній спільноті та серед громадськості.

Головним досягненням Тутанхамона було повернення культу релігії Амона після правління його попередника, фараона Ахенатона, який пропагував монотеїзм і вивів багатобожжя з ужитку. Після смерті Ахенатона, Тутанхамон прийшов до влади та спробував відновити старі релігійні звичаї та богів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦