Влада КНР затримала двох людей, які пошкодили історичну споруду

У Китаї затримали двох робітників, які екскаватором пробили діру у Великій Китайській стіні, аби не об’їжджати її.

Як повідомляє CCTV, “величному символу нації” завдано безповоротної шкоди. Влада округу Ююй заявила, що 24 серпня отримала повідомлення про те, що в селищі Янцяньхе утворився пролом у стіні.

Як робітники пошкодили стіну

Чиновники вважають, що важка техніка була використана для того, щоб пробити пролом в об’єкті Світової спадщини ЮНЕСКО.

Після розслідування поліція виявила, що 38-річний чоловік Чжен і 55-річна жінка Ван використали екскаватор, щоб пробити стіну – вони хотіли створити короткий шлях для проходу. За інформацією правоохоронців, зловмисниками виявились робітники-будівельники.

Поліція повідомила, що розслідування продовжується. Обом затриманим було звинувачено у знищенні культурної реліквії.

Бюро культурних реліквій Шаньсі також заявило, що ділянка великої споруди пошкоджена безповоротно, оскільки важка техніка вплинула на структурну цілісність стіни і вона “не підлягає ремонту”.

Що відомо про Велику Китайську стіну

Велика Китайська стіна – це система оборонних споруд, що простягається через північ Китаю. Вона була побудована протягом кількох століть, починаючи з 7 століття до н.е., і була призначена для захисту Китаю від вторгнень кочових племен з півночі.

Основна стіна, яка є найвідомішою, була побудована в 14 столітті за часів династії Мін. Вона простягається на 8 851 км і є найдовшою спорудою, створеною людиною.

Вона була побудована з різних матеріалів, включаючи каміння, цеглу та землю. На стіні розташовано понад 20 000 сторожових веж. Згідно з легендою, для будівництва стіни було залучено понад 10 мільйонів людей.

Велика Китайська стіна є одним з семи чудес світу. У 2007 році ЮНЕСКО внесла цю стіну до списку Всесвітньої спадщини.

Пропонуємо дізнатися, що налякало черницю у США, що вона втекла з монастиря.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦