Максим Кузьмінов отримав пів мільйона доларів та нові документи

Російський льотчик Максим Кузьмінов, аби не воювати проти українців, вирішив скористатися можливістю та зв’язався з українською розвідкою, яка допомогла йому виїхати з Росії.

Спецоперація ГУР “Синиця”

ГУР провело спецоперацію “Синиця”, унаслідок якої Кузьмінов, керуючи гелікоптером Мі-8АМТШ, зміг без перешкод дістатися до Харківської області та передати гвинтокрил на озброєння в ЗСУ.

У документальному фільмі ГУР “Збиті льотчики росії” розкрили подробиці цієї спецоперації. З’ясувалося, що 28-річний льотчик Максим Кузьмінов – з Приморського краю, він служив командиром гелікоптера у 319-му окремому вертолітному полку армійської авіації РФ.

Коли він зв’язався з українською розвідкою, то отримав гарантії безпеки, йому пообіцяли грошову компенсацію та нові документи.

За словами Кузьмінова, коли він виконував бойові завдання, поставлені йому командуванням РФ, то з’ясував, що всі вони були безцільними та злочинними.

Також пілот стверджує, що в Росії не цінують льотчиків-професіоналів, і що за штурвал винищувачів та бойових вертольотів можуть посадити навіть льотчиків-початківців.

А тих, хто відмовлявся виконувати завдання – затримували та відвозили у невідомому напрямку.

Тим часом стало відомо, що Міноборони РФ мобілізує на війну ще 200 тисяч росіян.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦